Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY SMALCZYK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
boczek wędzony 0,2 dag
kiełbasa podwawelska 0,25 dag
cebula biała 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY SMALCZYK

Słoninę pokroić w bardzo drobną kosteczkę, przełożyć do rondelka i smażyć od czasu do czasu mieszać. Gdy już troszkę się zarumieni dodać pokrojony w kostkę boczek i kiełbaskę. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i dodać to smażonej słoniny. Pod koniec zetrzeć na tarce o dużych oczkach jabłko i dorzucić do rondelka i mieszać. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem, odstawić do wystygnięcia a następnie przelać do miseczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 22.01.2015 11:02
Najlepszy, domowy i prawdziwy smalczyk :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak