Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
jajko 7 szt
cukier puder 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
aromat migdałowy 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ciasto kruche 1 płat

Przepis i sposób przygotowania na: domowy sernik

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy ser i roztopione masło. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz aromat migdałowy. Ubijamy pianę z białek na sztywno i łączymy z masą twarogową. Blachę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą. Wykładamy cienką warstwę kruchego ciasta i nakłuwamy je widelcem. Na to wylewamy masę serową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 18.07.2016 22:35
uwielbiam sernik !
Beatris 18.07.2016 22:34
Smakowity serniczek :)
Babeczka35 18.07.2016 21:27
Ależ ten sernik musi być pyszny.
agnieszka214 18.07.2016 21:24
lubie dobry serniczek
Wiesława1 18.07.2016 19:37
pysznie wygląda
cukiereczek 18.07.2016 18:28
sernik jak zawsze uwielbiam
Konczi 18.07.2016 15:49
uwielbiam ..... porywam :))
dodi 18.07.2016 15:20
pyszniutki jest
Franciszek 18.07.2016 15:08
pyszny do kawy
Futka 18.07.2016 14:53
Przepyszny serniczek :)
Aleksandra/Olcia 18.07.2016 14:42
ale puszysty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak