domowy ser lekko ziołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    2 litry
  • sól do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

    odrobinę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko w garnku wraz z ziołami stawiamy w ciepłym miejscu i ogrzewamy aż się zrobi serwatka, , przelewamy do woreczka, i zawieszamyaby serwatka oddzieliła sie od sera, a nastepnie wkładamy pomiędzydwie deski i przyduszamy czyms cieżkim zostawiamy tak na 5 godzin, nastepnie ostroznie wyjmujemy z woreczka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat