Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy schab piczony

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kilogram
czosnek 6 ząbków
sól 3 szczypty
pieprz 3 szczypty
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
tłuszcz do smażenia 1 kostka

Porada

Aby schab nie był suchy a soczysty i kruchy dodając wodę przed duszeniem można dolać też odrobinę alkoholu (tylko nie wino żeby nie nabrał posmaku)

Przepis i sposób przygotowania na: domowy schab piczony

Schab dokładnie nacieramy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie obsypujemy majerankiem. Tak zapeklowany odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Schab obsmażamy w głębokiej patelni na tłuszczu z każdej strony , a następnie podlewamy go szklanką wody, przykrywamy pokrywką i dusimy około godziny od czasu do czasu obracając na inną stronę.
Schab można też upiec w rękawie w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 22.12.2014 09:23
Pysznie wygląda :)
Seba 12.12.2014 09:39
pyszne mięsko
erym 12.10.2014 09:43
ALe sie upiekl, niewierze!
engie23 27.06.2014 21:13
super wygląda:)
Kejti 22.04.2014 12:28
Taki domowy najlepszy :-)
Magula 22.04.2014 09:14
Uwielbiam taki, zawsze na Święta u Nas jest
Wiesława1 22.04.2014 07:44
pyszne mięsko
iziona 22.04.2014 06:55
Idealny to chyba mało powiedziane
norweska20 22.04.2014 00:19
smakowicie wyszedł
Pani Domu 21.04.2014 21:09
smakowite mięsko
Małgorzata9 21.04.2014 20:21
proste danie a jakie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak