domowy schab piczony

domowy schab piczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kilogram
  • czosnek

    6 ząbków
  • sól

    3 szczypty
  • pieprz

    3 szczypty
  • majeranek Prymat

    1 opakowanie
  • tłuszcz do smażenia

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab dokładnie nacieramy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie obsypujemy majerankiem. Tak zapeklowany odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Schab obsmażamy w głębokiej patelni na tłuszczu z każdej strony , a następnie podlewamy go szklanką wody, przykrywamy pokrywką i dusimy około godziny od czasu do czasu obracając na inną stronę.
Schab można też upiec w rękawie w piekarniku.
Wiktoria29
Aby schab nie był suchy a soczysty i kruchy dodając wodę przed duszeniem można dolać też odrobinę alkoholu (tylko nie wino żeby nie nabrał posmaku)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maridka19

22.12.2014 09:23
Pysznie wygląda :)

Seba

12.12.2014 09:39
pyszne mięsko

erym

12.10.2014 09:43
ALe sie upiekl, niewierze!

engie23

27.06.2014 21:13
super wygląda:)

Kejti

22.04.2014 12:28
Taki domowy najlepszy :-)

Magula

22.04.2014 09:14
Uwielbiam taki, zawsze na Święta u Nas jest

Wiesława1

22.04.2014 07:44
pyszne mięsko

iziona

22.04.2014 06:55
Idealny to chyba mało powiedziane

norweska20

22.04.2014 00:19
smakowicie wyszedł

Pani Domu

21.04.2014 21:09
smakowite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat