Domowy przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 kg
  • oliwa

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki i gotować ok. 20 min, doprawić solą. Następnie przecieramy pomidory maszynką lub przez sito, nalewamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika z przecierem dodajemy po 1 łyżeczce oliwy i zakręcamy. Oliwa zapobiega zepsuciu przecieru. Pasteryzujemy ok. 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 24.02.2013 09:49
sama nie robiłam ale juz taki jadłam..dobry
ben-ka 23.02.2013 10:11
przydają się takie zapasy.
M. Monroe 02.01.2013 15:36
zawsze się przyda taki przecier!
ewaa 22.04.2012 17:01
najlepszy!!!
Wacław 14.01.2012 09:08
domowy,najlepszy
pacpaw 22.11.2011 22:16
jeszcze nie robiłem przecieru
goofy9 16.11.2011 22:05
super, robię taki sam przecier, tylko bez oliwy
Ania67 12.11.2011 11:20
świetny- dużo smaczniejszy od tych kupionych w sklepie
jeta72 24.08.2011 23:15
pyszny
Wafelek2601 17.08.2011 10:56
najlepszy!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat