Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy przecier pomidorowo-paprykowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kilogramów
papryka czerwona 1 kilogram
sól 30 dekagram
cukier kryształ 3 łyżki
bazylia
tymianek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy przecier pomidorowo-paprykowy

Pomidory i papryke myjemy, kroimy wrzucamy do garnka, zalewamy woda i rozgotowujemy. Po ugotowaniu przecieramy przez sito, wylapujac skorki i pestki. Do miazszu dodajemy przyprawy, sol, cukier i pasteryzujemy. Przecier idealny na zime jako baza do sosow, zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.02.2014 13:25
domowy najlepszy
Pani Domu 14.02.2014 14:09
domowy najsmaczniejszy
Margo1 01.12.2013 15:50
super przecier
adelajda 27.10.2013 10:56
domowy jest najlepszy :)
Mati13 21.10.2013 11:05
świetny przepis!
Bernadeta1 13.10.2013 10:45
super przepis a domowy zawsze smaczniejszy
Halina14 28.09.2013 09:47
bardzo fajny przepis koniecznie do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak