Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pikantny keczup

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 500 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
ocet winny 100 ml
cukier puder 100 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 łyżeczki
sól

Porada

Ilość pieprzu uzależniamy od tego jak bardzo pikantny keczup chcemy otrzymać

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pikantny keczup

Pomidory myjemy i zalewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki. Kroimy na małe kawałki usuwając gniazda nasienne. Wkładamy do garnka, dodajemy cukier, ocet winny, posiekaną cebulę, posiekany czosnek, paprykę, sól i pieprz (czyli wszystkie składniki). Gotujemy na małym ogniu około 2 godziny. Przez 1,5 godzimy mieszamy od czasu do czasu, potem keczup powinien zacząć intensywnie gęstnieć. Wtedy musimy mieszać dość często żeby się nie przypalił. Jak już pomidory są dostatecznie rozgotowane, a keczup odpowiednio gęsty to zdejmujemy z palnika i miksujemy blenderem. Gorący przekładamy do słoiczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.09.2014 16:01
muszę kiedyś spróbować zrobić :)
paula191919 30.08.2014 08:06
O muszę spróbować zrobić go sama ; ))
Kejti 29.08.2014 22:25
Super pomysł,domowy najlepszy.Mój syn go uwielbia.Muszę i ja spróbować :-)
wyattearp 29.08.2014 19:54
nie ma jak domowy
Kolorowa 29.08.2014 15:33
fajny domowy keczup ;)
Natalija 29.08.2014 15:17
super przepis
mirosława4 29.08.2014 13:28
domowy najlepszy !
Helena63 29.08.2014 13:10
Chętnie zrobię.Zobaczymy jak się przechowuje.
xjustynka89x 29.08.2014 12:31
domowy keczup! super!
mysza75 29.08.2014 12:15
taki domowy jest najlepszy
Grazyna0211 29.08.2014 12:14
smaczny bo domowy
monikalangier 29.08.2014 11:53
super pomysł!
molanka 29.08.2014 11:17
nie ma to jak domowe przetwory
VioletoweKucharzenie 29.08.2014 08:11
Ale świetny przepis. Ja również uwielbiam co domowe. Mam pytanko: jak długo keczup można przechowywać w zamkniętym słoiczku?
dorrota 29.08.2014 07:46
ciekawe:) na pewno wypróbuję;)
IZABELA29 29.08.2014 07:25
warto go zrobic
Lidzia 29.08.2014 06:28
Domowy keczup smakuje mi najlepiej.
bhb8 29.08.2014 00:24
bardzo fajny pomysł :)
Róża1 28.08.2014 23:17
super przepis !!!
Iwusia 28.08.2014 22:58
domowy jest najlepszy
2milutka 28.08.2014 21:51
jeśli domowy to bardzo lubię
barbara11561 28.08.2014 21:46
świetny ,taki domowy najlepszy:)
Megg 28.08.2014 21:36
Taki domowy najlepszy
Stenka 28.08.2014 21:13
warto zrobić
Gracer 28.08.2014 21:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak