Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY PASZTET TEŚCIOWEJ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 sztuka
wątróbka 40 dag
słonina 40 dag
bułka czerstwa 3 sztuka
cebula 2-3 sztuka
jajko 3 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY PASZTET TEŚCIOWEJ

Na całym kurczaku gotuję dzień wcześniej rosół z dużą ilością warzyw. Ugotowanego kurczaka należy obrać. Zemleć podobnie jak wątróbkę,cebulę i słoninę. Bułki namoczyć w rosole, odsączyć i również zemleć. Dodać surowe jajka. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku (przypraw nie żałować). Znów dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny,aby pasztet przeszedł przyprawami. Każdą foremkę (ja piekę w takich srebrnych,aluminiowych) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 06.02.2012 16:30
świetny pasztet, nie ma to jak sprawdzony przepis teściowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak