Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy pasztet

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgardle 0,5 kg
jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do podsypania
sól do smaku
pieprz do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
królik 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet

mięso gotujemy, nastepnie przepuszczamy przez maszynke. Podobnie bułki. Łączymy ze soba , wbijamy jajka,mieszamy. Dodajemy do smaku przyprawy. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodajemy trochę bułki tartej. Wykładamy do blachy, wyłożonej papieremm pieczeniowy, posypanym bułka tarta. Pieczemy w temp 180 stopni. Minimum ok 50 min. czasu, najlepiej sprawdzić przed wyjęciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 17.04.2013 21:13
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak