Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pasztet

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 5 szt
wątroba wołowa 0,5 kg
marchewka ugotowana 2 szt
pietruszka gotowana 1 szt
seler gotowany 1/2 szt
cebula 2 szt
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
olej 1 łyżka
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pasztet

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć wątróbkę z każdej strony. Następnie dodać cebulę i smażyc jeszcze 5 minut pod przykryciem.
Krok 1 - Domowy pasztet foto
2
Karkówkę i skrzydełka ugotować do miękkości. Oddzielić mięso od kości i zdjąć skórę ze skrzydełek.
Krok 2 - Domowy pasztet foto
3
Mięso i jarzyny zmielić dwukrotnie. Dodać jajka i doprawić do smaku. Masę przełożyć do natłuszczonej foremki.
Krok 3 - Domowy pasztet foto
4
Piec w 180 stopniach około 1 godziny- aż brzegi pasztetu będą odchodzić od formy.
Krok 4 - Domowy pasztet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 14.01.2014 13:39
uwielbiam domowe pasztety, na pewno spróbuję z obsmażeniem wątróbki, bo do tej pory tylko sparzałam
plocia 05.10.2013 21:35
Przynajmniej wiem co jemy
Sandra9 08.01.2013 09:50
uwielbiam robić pasztety, ten wygląda bardzo smakowicie
BernadettaP 08.01.2013 07:02
Uwielbiam domowy pasztet i często go piekę :)
miszelka 07.01.2013 20:55
oj tak, tak, właśnie kosztuję :)
PaniMISIOWA 07.01.2013 20:52
też ta uważam!
adelajda 07.01.2013 20:46
domowy najlepszy !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak