Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy paprykarz z tuńczyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1
marchewka 4 średnie
cebula 2 średnie
koncentrat pomidorowy 3/4 słoiczka 190 g
ryż 3/4 torebki
olej 4 łyżki
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy paprykarz z tuńczyka

Ryż ugotować z dodatkiem uniwersalnej przyprawy do potraw. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę i udusić pod przykryciem. Gdy będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy (można podlać odrobiną wody), jeszcze chwilę poddusić. Gdy ryż przestygnie dodać go razem z tuńczykiem (bez wody) do marchewki, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Powinno być pikantne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.01.2014 23:30
Bardzo smakowitymi paprykarz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak