Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 gram
makrela wędzona 1 duża sztuka
cebula 1 sztuka
oliwa
przecier pomidorowy 200 gram
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy paprykarz

Ryz ugotować i przestudzić.Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i zeszklić na patelni z dodatkiem oliwy. Makrelę obrać ze skórki i pozbawić ości. Do miseczki wsypać ugotowany ryż, obraną makrelę,cebulę, oliwę(około 3 łyżki) i przecier pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i przyprawić do smaku. Gotowy paprykarz przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak