Domowy paprykarz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnia marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    1 kawałek
  • ryż

    1 woreczek
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • przyprawy

  • wędzona makrela

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Makrele obrać z ości i rozdrobnić, ryż ugotować i wystudzić, marchew oraz seler zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podgrzać olej, dodać startą marchew oraz seler, chwilę wszystko razem podsmażyć, dodać cebulę, podlać 1-2 łyżkami wody, przykryć i udusić do miękkości.
Do uduszonych warzyw dodać ryż, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać gdyby było za suche dodać troszkę wody na koniec dodać rybę i doprawić solą oraz pieprzem i mieloną papryką, ale tak na ostro.
Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się połaczą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.09.2014 20:40
smaczny domowy
probofka 02.02.2014 21:48
super przepis
Ola1984 02.02.2014 10:38
Fajny ten paprykarz :)
kasienka23 02.02.2014 10:12
smaczny paprykarz!
patryska76 02.02.2014 09:49
Idealny na kanapki ;-)
Aga-25 02.02.2014 09:37
dobry na chleb
Agnieszka-87-25 02.02.2014 09:25
domowe dobre
Patriszja 02.02.2014 09:20
aleee smaczne :)
MarcinGotuje.pl 02.02.2014 09:20
wszystkich na paprykarz widzę wzięło ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat