Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy makaron

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
szczypta soli
mąka pszenna 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy makaron

Mąkę wsypujemy na stolnicę. W środku robimy dołek do którego wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto ręcznie, aż stanie się gładkie. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Gotowe zawijamy szczelnie w folię spożywczą i wkładamy na 40 minut do lodówki.Wyjmujemy i tniemy ostrym nożem nitki.
Rozrzucamy pokrojony makaron na stolnicy i czekamy jakieś 15 minut do wysuszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.02.2013 16:58
dobry domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak