domowy majonez Julii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • żółtko surowe

    2 szt
  • musztarda

    1/4 łyżeczki
  • oliwa

    2 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko i żółtka ubijaj mikserem przez minutę. Następnie stale ubijając dodaj musztardę, sól i łyżeczkę soku z cytryny. Po kropelce dolewaj oliwę. Jeśli majonez będzie za gęsty dodaj soku z cytryny lub oliwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat