Domowy majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

  • Musztarda sarepska Prymat

  • sok cytrynowy

  • olej

    1 szklanka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ucieramy krążkiem mikserem żółtko z dodatkiem musztardy i soku cytrynowego. Do gładkiej mieszaniny wkraplać olej 1 szklanka ciągle ucierając, na koniec dodać 1 łyżkę octu winnego , sól pieprz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 08.10.2013 08:54
czasem robimy taki majonez
Joanna108 09.01.2011 09:34
muszę wypróbować
misia53 16.09.2010 23:19
Ja dodaję jeszcze troszkę cukru wtedy jest taki winny.
RenataZ-et 26.08.2010 14:14
Przydatny przepis!
plocia 25.08.2010 22:24
domowe są najlepsze
lucyna15 23.08.2010 08:23
tak domowy rewelacja !
Monika193 23.08.2010 07:40
no pewnie że najlepszy
Kate131 19.08.2010 08:56
najlepszy domowy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat