Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy majonez

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek
Musztarda sarepska Prymat
sok cytrynowy
olej 1 szklanka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy majonez

Ucieramy krążkiem mikserem żółtko z dodatkiem musztardy i soku cytrynowego. Do gładkiej mieszaniny wkraplać olej 1 szklanka ciągle ucierając, na koniec dodać 1 łyżkę octu winnego , sól pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 08.10.2013 08:54
czasem robimy taki majonez
Joanna108
Joanna108 09.01.2011 09:34
muszę wypróbować
misia53 16.09.2010 23:19
Ja dodaję jeszcze troszkę cukru wtedy jest taki winny.
RenataZ-et 26.08.2010 14:14
Przydatny przepis!
plocia 25.08.2010 22:24
domowe są najlepsze
lucyna15
lucyna15 23.08.2010 08:23
tak domowy rewelacja !
Monika193
Monika193 23.08.2010 07:40
no pewnie że najlepszy
Kate131 19.08.2010 08:56
najlepszy domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak