Domowy majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2
  • olej rzepakowy

    400 ml
  • sól do smaku

  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć żółtko z musztardą mikserem na wolnych obrotach. Dodawać wolnym strumieniem i stopniowo olej nadal ucierając.
justynkag
Majonez wychodzi bardzo kremowy. Jest dużo lepszy od tego ze sklepu a w dodatku jest bardzo łatwy do wykonania

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.04.2015 18:52
domowy zawsze smaczny
Futka 08.04.2015 09:22
Przepyszny majonez - taki domowy jest najsmaczniejszy! :)
fotoviderek 07.04.2015 14:03
Domowy najlepszy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat