Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy majonez

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3
olej 1 szkl
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1/2
muszarda 1 lyżka
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: domowy majonez

do wysokiego naczynia wbić żółtka,dodać musztardę cukier i sól,miksowac,powolutku dodawać olej-ja miksuje na 3-4 olej dodaję na początku dosłownie po kropli,potem można maleńkim strumykiem,gdy większa częśc oleju już będzie zmiksowana dodac ocet i resztę oleju.Bałam sie tego wyzwania ale zdecydowanie polecam nie dorównuje mu żaden kupny-jedyna wada-mam wrażenie że bardziej idzie w boczki...ale jest super.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak