domowy majonez

domowy majonez

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    3
  • olej

    1 szkl
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1/2
  • muszarda

    1 lyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do wysokiego naczynia wbić żółtka,dodać musztardę cukier i sól,miksowac,powolutku dodawać olej-ja miksuje na 3-4 olej dodaję na początku dosłownie po kropli,potem można maleńkim strumykiem,gdy większa częśc oleju już będzie zmiksowana dodac ocet i resztę oleju.Bałam sie tego wyzwania ale zdecydowanie polecam nie dorównuje mu żaden kupny-jedyna wada-mam wrażenie że bardziej idzie w boczki...ale jest super.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat