Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kurczak w papirusie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
zioła ulubione
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat
papier do pieczenia
olej do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kurczak w papirusie

1. Filet myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety.
Leciutko rozbijamy tłuczkiem lub pięścią (przez folię).
Nacieramy ulubionymi przyprawami i solą, posypujemy ziołami.
2. Z papieru wycinamy odpowiedniej wielkości prostokąty, (dwa razy większe od płatów mięsa) lekko smarujemy olejem od środka i wkładamy mięso.
Patelnię rozgrzewamy, kładziemy filety zawinięte w papier, smażymy z obu stron po ok. 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak