Domowy kurczak w papirusie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

  • zioła

    ulubione
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • sól do smaku

  • Czosnek suszony Prymat

  • papier do pieczenia

  • olej

    do posmarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kotlety.
Leciutko rozbijamy tłuczkiem lub pięścią (przez folię).
Nacieramy ulubionymi przyprawami i solą, posypujemy ziołami.
2. Z papieru wycinamy odpowiedniej wielkości prostokąty, (dwa razy większe od płatów mięsa) lekko smarujemy olejem od środka i wkładamy mięso.
Patelnię rozgrzewamy, kładziemy filety zawinięte w papier, smażymy z obu stron po ok. 3 minuty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat