Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
-
zioła
ulubione -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
sól do smaku
-
Czosnek suszony Prymat
-
papier do pieczenia
-
olej
do posmarowania
Przepis i sposób przygotowania Domowy kurczak w papirusie
Leciutko rozbijamy tłuczkiem lub pięścią (przez folię).
Nacieramy ulubionymi przyprawami i solą, posypujemy ziołami.
2. Z papieru wycinamy odpowiedniej wielkości prostokąty, (dwa razy większe od płatów mięsa) lekko smarujemy olejem od środka i wkładamy mięso.
Patelnię rozgrzewamy, kładziemy filety zawinięte w papier, smażymy z obu stron po ok. 3 minuty.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się