Domowy krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • ziemniaki

    kilka szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wsadzamy schab, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, dodajemy do niego ziemniaki pokrojone w kostkę. Na grubych oczkach tarka trzemy marchewkę, pietruszkę i seler i dodajemy na 10 min przed zakończeniem gotowania, w podobnym czasie dodajemy również ugotowaną wcześniej kaszę jęczmienną. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki. Wrzucamy kilka grzybków i gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat