Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok wiśniowy 1l
mąka ziemniaczna 3-4 łyżeczki czubate
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel wiśniowy

Mąkę przesypać do naczynia i rozpuścić w odrobinie soku wiśniowego. Resztę soku przelać do garnka i zagotować. Mąkę ziemniaczaną zahartować dodając małymi porcjami gotujący sie sok wiśniowy. Zdjąć z ognia gotujący się sok wiśniowy i powoli wlać do niego zahartowaną mąkę ziemniaczana mieszając. Wstawić garnek na gaz, cały czas mieszając. Zagotować. Można dodać drylowane wiśnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zolzica 26.10.2012 23:11
dużo kisielu :) domowy jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak