Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 40 dag
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel truskawkowy

Wykonanie:
Truskawki wypłukać, usunąć szypułki, przetrzeć przez sito, a część zostawić w całości. Zalać 2 1/2 szklanki wrzącej wody( tak jak na galaretkę) i posłodzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej przegotowanej wody i wlać do przecieru truskawkowego. Wymieszać , lecz nie doprowadzić do wrzenia, dodać całe truskawki. Gorący kisiel rozlać do pucharków i ostudzić. Można również udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 14.05.2014 09:27
nie ma nic lepszego od domowego kisielu :-)
BernadettaP 12.05.2014 22:10
Z utęsknieniem czekam na polskie truskawki :)
Ada-Gaba 12.05.2014 22:06
domowy najlepszy, wygląda apetycznie
Agata3 12.05.2014 19:14
taki domowy jest pyszny :)
mirosława4 12.05.2014 19:04
zjadłabym taki kisiel jeszcze najlepiej zrobiony przez kogoś :)
IZABELA29 12.05.2014 18:54
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak