Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 250 gram
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel truskawkowy

Truskawki rozmrozić i zmiksować. Przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać cukier i zagotować. Rozrobić mąkę ziemniaczaną w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do garnka, ciągle mieszając. Potrzymać jeszcze 2 minuty na małym ogniu, aby mąka straciła smak surowizny.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 25.10.2013 11:46
świetny kisielek :)
halina17 24.10.2013 12:26
Smaczny , domowy kisiel.
noninka77 24.10.2013 10:52
takiego jeszcze nie jadłam:( zapewne pyszny:)
aisza1 24.10.2013 10:37
domowy najlepszy
dodi 24.10.2013 10:26
domowy zawsze na pierwszym miejscu
Aleksandra/Olcia 24.10.2013 10:22
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak