Domowy kisiel pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 litra
  • sok pomarańczowy

    1/2 litra
  • cukier

    1,5 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę przelać do garnka i zagotować. Makę, cukier i sok wymieszać razem. Zmniejszyć ogień i do wrzatku wlać przygotowaną mieszaninę. Gotować około 3-5 minut, aż kisiel zgęstnieje, cały czas mieszać. Gotowy kisiel przelać do pucharków lub salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 21.06.2012 20:40
ciekawe
Jodaj 15.06.2012 11:14
pyszny :)
Robert10 13.06.2012 19:58
smaczny
motyl 11.06.2012 12:51
super pomysł, na taki domowy kisiel

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat