Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel malinowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
maliny mrożone 1/2 szklanki
mąka zmieniaczana 1/2 łyżeczki
cukier drobny 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel malinowy

Maliny rozmrażamy zalewamy większą połową wody ,wsypujemy cukier,dodajemy parę kropel soku z cytryny i zagotowujemy w rondelku.

W kubeczku lub szklance rozrabiamy mąkę w pozostałej ilości wody ,dodajemy do gotujących się malin i energicznie mieszamy chwilę gotujemy i gotowe.Rozlewamy do pucharków ,dekorujemy owocami i podajemy gorący,można podać z rozetką bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.04.2013 19:54
Warto taki robić.
Kasia36 28.03.2013 22:28
fajny, sama nigdy nie robiłam
Alex_M 24.02.2013 11:01
fantastyczny!
halina17 19.02.2013 12:03
Smaczny kisiel, bardzo lubię malinowy.
2milutka 19.02.2013 09:40
Dzięki!
marcia7 18.02.2013 22:39
świetny taki domowy
eMMe 18.02.2013 21:52
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak