Domowy kisiel brzoskwiniowy

Domowy kisiel brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    30 dkg
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

  • cukier

    2-3 łyżki
  • woda

    0,50 litr
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce dokładnie umyć wyjąć pestki i pokroić według uznania.Odlać 0,5 szklanki wody do kubeczka, resztę wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Do gotującej się wody włożyć owoce i gotować kilka minut na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z pozostałą zimną wodą, wlać do gotujących się owoców. Mieszając zagotować. ( ja zamiast wody dodaję sok brzoskwiniowy i podaję z bitą śmietaną )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 06.02.2014 12:26
super domowy deser
IwonaKa 16.11.2013 15:49
nigdy nie robiłam sama kisielu,na pewno jest lepszy niż kupny
Dorian 02.10.2013 23:46
domowy najsmaczniejszy
Łukasz15 23.08.2013 18:16
Palce lizać
czekoladka_m 18.08.2013 18:28
Mniam, ale musi być pyszny taki domowy kisiel...
Katarzyna59 01.08.2013 07:31
fajny kisielek
Ada-Gaba 19.07.2013 19:14
pyszny z kawałkami owoców
pestka 04.06.2013 09:27
świetny deser
gosia1988 01.06.2013 12:04
super kisiel
Grazyna0211 18.05.2013 13:08
taki domowy jest najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat