Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy keczup łagodny - z miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 kg
cebula 2 sztuki
miód 250 g
ocet jabłkowy 200 ml
cynamon Prymat 2 łyżeczki
sól 4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy keczup łagodny - z miodem

Pomidory sparzyć, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Włożyć do rondla, gotować na średnim ogniu aż się rozpadną. Dodać drobno posiekaną cebulę i chili. Gotować ok 20minut. Przetrzeć przez sito. Ocet zagotować z cynamonem, dodać do pomidorów, dodać sól, odparować. Dodać miód, gotować aż zgęstnieje. Gorące przelać do wyparzonych słoików, wytrzeć brzegi i mocno zakręcić. Pasteryzować na mokro około 15 minut. Wyjąć i odwrócić do góry dnem. Po ostygnięciu wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.12.2013 08:53
domowego nie robiłam, taki najlepszy
ana00 14.07.2013 21:18
z miodem, ciekawy pomysł
RenataZ-et 05.05.2013 23:01
bardzo przydatny przepis :)
Wafelek2601 24.02.2013 09:54
Domowy jest najlepszy
Joanna23 19.02.2013 14:03
fajny pomysł
IwonaKa 07.02.2013 13:50
Taki naturalny,domowy jest najlepszy
pierniczkowo 25.01.2013 12:13
uwielbiam takie domowe specjały:)
Gracer 24.01.2013 17:59
fajny pomysł
mysza75 22.01.2013 14:13
Też robię domowy ketchup, nie ma to jak swój :-)
fotoviderek 21.01.2013 17:30
Co własnej roboty, to własnej roboty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak