Domowy kebab-gyros w zapiekance

Domowy kebab-gyros w zapiekance

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • papryka konserwowa

    1 maly sloik
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • ser żółty

    5 dag
  • olej do smażenia

  • Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowy kebab-gyros w zapiekance

Ryz ugotuj.Mieso pokroj w paski, przypraw.Obsmaz na oleju.Papryki pokroj w paski,ogorkina plasterki.Skladniki uloz w formie,smarujac majonezem i ketchupem.Posyp startym serem.Piecz30 minut w 180stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Margo1 12.08.2012 11:32
musi być pyszny
eli82 15.07.2012 14:44
pomysłowe
aga130982 04.07.2012 20:54
super
aga130982 04.07.2012 20:54
super
Sandra11 19.06.2012 23:17
dobre pyszsotka
Fiffi 16.06.2012 22:56
fajny pomysł
KOBRA 15.06.2012 23:04
ciekawe
Andzia1977
Andzia1977 15.06.2012 23:02
wypróbuję na pewno
Rafał10 15.06.2012 12:06
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat