Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab na ostro z wołowiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki do tortilli 6 szt
kapusta pekińska 350 g
kapusta czerwona 200 g
sos chili
ketchup pikantny
przyprawa kebab- gyros Prymat
wołowina 500 g kebab wołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab na ostro z wołowiną

Kroki postępowania

1
Mięso przekładamy na patelnie dodajemy przyprawę i podsmażamy przez 10 minut.
Krok 1 - Domowy kebab na ostro z wołowiną foto
2
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. na placki tortilli nakładamy sos pikantny i ketchup, rozsmarowujemy, nakładamy kapustę pekińską
Krok 2 - Domowy kebab na ostro z wołowiną foto
3
i czerwoną oraz porcję mięsa, zwijamy tortillę i wkładamy do nagrzanego grilla na 2 minuty - ładnie podpiekając
Krok 3 - Domowy kebab na ostro z wołowiną foto
4
Zawijamy tortille w folię aluminiową i podajemy tuż po przygotowaniu.
Krok 4 - Domowy kebab na ostro z wołowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 01.04.2014 10:28
uwielbiam kebab, Twój prezentuje się świetnie. ;)
Smaczna_B 01.04.2014 09:43
lubię kebab, tylko nie lubię wołowiny , zastąpiłabym kurczakiem , ale przepis fajny
aisoglam 01.04.2014 09:31
Konczi! Jak zwykle pysznie u Ciebie :)
luna76 01.04.2014 07:51
rewelacyjne!!!
fotoviderek 01.04.2014 07:18
Moje smaki, uwielbiam :)
wwwiolka 01.04.2014 00:05
Bardzo fajny przepis.
Edith85 31.03.2014 21:40
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak