Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
cebula 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
przyprawa kebab- gyros Prymat
oliwa 5 łyżek
jogurt naturalny 1 szkl.
szczypiorek usiekany 1 łyżka
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
baranina 0,5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: domowy kebab

mięso umyć i zemleć dwukrotnie,cebulę drobno posiekać,do mięsa dodać jajko,cebulę,sól i pieprz i wyrobić,jogurt wymieszać z przyprawą tzatziki,oczyszczoną i pokrojoną papryką i szczypiorkiem,wymieszać i wstawić do lodówki na ok.2godz.z mięsa formować wałeczki o długości ok.5cm.i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie z obu stron,podawać z wcześniej przyrządzonym sosem oraz pieczywem typu pitta lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 22.02.2012 23:43
pycha
Angelika10 15.12.2011 21:24
Super.
Motorek 13.05.2011 09:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak