Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kebab

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
przyprawa gyros 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
ketchup 2-3 łyżki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sałata lodowa 1/2 główki
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
ogórek 1/4 szt
ser żółty 10 dkg
pita 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kebab

Kurczaka kroimy w kosteczkę, polewamy go oliwą i posypujemy przyprawami – mieszamy. Zostawiamy w chłodnym miejscu na ok 1 godz. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka ( nie dodajemy już oleju).

Warzywa kroimy w kosteczkę.

Sos: Składniki na sos mieszamy.

Chlebek pita wkładamy na 2 minuty do nagrzanego piekarnika (łatwiej nam się przekroi) , następnie wyciągamy i ostrym nożem przekrawamy wzdłuż( ale nie do końca). Do środka chlebka wkładamy ser żółty i kurczaka( jeśli chcemy mieć rozpuszczony ser ponownie wkładamy na chwilę do piekarnika). Następnie dodajemy warzywa. Całość polewamy sosem.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 05.03.2014 10:48
Mnie tez się podoba Twoja propozycja :-)
mitek111 02.02.2014 16:12
taki zrobiony własnoręcznie jest najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak