Domowy kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • przyprawa gyros

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • ketchup

    2-3 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • cebula

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek

    1/4 szt
  • ser żółty

    10 dkg
  • pita

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kosteczkę, polewamy go oliwą i posypujemy przyprawami – mieszamy. Zostawiamy w chłodnym miejscu na ok 1 godz. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka ( nie dodajemy już oleju).

Warzywa kroimy w kosteczkę.

Sos: Składniki na sos mieszamy.

Chlebek pita wkładamy na 2 minuty do nagrzanego piekarnika (łatwiej nam się przekroi) , następnie wyciągamy i ostrym nożem przekrawamy wzdłuż( ale nie do końca). Do środka chlebka wkładamy ser żółty i kurczaka( jeśli chcemy mieć rozpuszczony ser ponownie wkładamy na chwilę do piekarnika). Następnie dodajemy warzywa. Całość polewamy sosem.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 05.03.2014 10:48
Mnie tez się podoba Twoja propozycja :-)
mitek111 02.02.2014 16:12
taki zrobiony własnoręcznie jest najsmaczniejszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat