Domowy kebab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 gram
  • pomidory

    2 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • sałata

    kilka lisci
  • kefir

    200 ml
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • bazylia

    do smaku
  • przyprawa do kebaba

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pita

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Obficie przyprawiamy przyprawą kebab. Smażymy na zloty kolor. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę. Dodajemy do kefiru. Dodajemy czosnek granulowany i bazylię i dokładnie mieszamy. doprawiamy do smaku sola i pieprzem odstawiamy do przeżarcia. Ogórka i pomidory myjemy. Ogórka kroimy w plasterki a pomidora w cząstki. Sałatę myjemy i osuszamy. Porwane listki wkładamy w bułki. Dodajemy usmażone mięso. Oraz ogórki i pomidora . Całość polewamy sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat