Domowy Kebab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pita

    6 szt.
  • pierś z kurczaka

    2 szt.
  • przyprawa do gyrosa

    3 łyżki
  • kapusta pekińska

    1/4 szt.
  • kapusta czerwona

    1/4 szt.
  • pomidor

    3 szt.
  • ogórki

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1/3 szt.
  • sos czosnkowy

    6 łyżki
  • ketchup

    6 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nadzienie mięsne: Mięso kroimy na małe kawałki, solimy, pieprzymy, posypujemy przyprawą i podsmażamy na złoto na oleju.
Nadzienie warzywne: Wszystkie składniki kroimy i wsypujemy do osobnych miseczek. Kapusty szatkujemy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na plastry lub pół plastry. Ogórki obieramy, kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Cebulkę obieramy, drobniutko kroimy, przelewamy wrzątkiem.
Składanie kebaba: Z chlebków odcinamy brzeg, robimy kieszonkę, smarujemy w środku obficie sosem czosnkowym, nakładamy mięso, warzywka, a wierzch polewamy ulubionymi sosami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel6 04.02.2011 08:01
oj zjadłoby się:)
Dorota76 03.02.2011 20:50
uwielbiam ale rzadko robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat