Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy hamburger

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 2 szt
mięso mielone wołowe 400 g
pomidor 1 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
ogórki konserwowe 2 szt
sałata 2 liście
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cebula 0,5 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy hamburger

Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. wyrabiamy ręką do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy klopsy, które rozpłaszczamy. Smażymy z obu stron n rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 minuty aby były ciepłe i chrupiące. Do bułki dajemy sałatę, pokrojone w plastry pomidory oraz ogórki konserwowe, a także mięso i ketchup z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak