domowy hamburger

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    2 szt
  • mięso mielone wołowe

    400 g
  • pomidor

    1 szt
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • sałata

    2 liście
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • cebula

    0,5 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. wyrabiamy ręką do uzyskania jednolitej konsystencji. Formujemy klopsy, które rozpłaszczamy. Smażymy z obu stron n rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 minuty aby były ciepłe i chrupiące. Do bułki dajemy sałatę, pokrojone w plastry pomidory oraz ogórki konserwowe, a także mięso i ketchup z majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat