Domowy Hamburger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety wołowe

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    0,5 szkl
  • cebula

    1 mała
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

  • sól

  • pieprz

Pozostałe składniki

  • bułka do hamburgerów

    4 szt
  • sałata

    4 liście
  • pomidor

    1 szt
  • ogórek

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • ser żółty

    4 plasterki
  • ketchup łagodny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku, następnie dokładnie wyciskamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa dajemy wszystkie składniki i razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotleciki, smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Po odwróceniu kotleta na drugą stronę, układamy na nim ser, by się roztopił.
Bułeczki kroimy na pół i wkładamy do piekarnika aby się podgrzały.
Na podgrzaną dolną bułeczkę kładziemy sałatę, kotleta z serem, pomidor, ogórek, cebulę, ketchup i górną bułeczkę.
Gotowe hamburgery podajemy gościom.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 29.03.2016 13:48
bardzo dobry
gregor# 19.02.2016 19:38
Najlepsze domowe
Ela427 18.02.2016 22:05
aż ślinka cieknie mniam
Habibi 18.02.2016 11:02
domowe bardzo lubię :)
Janina 18.02.2016 07:43
Pyszności;))
Iwusia 17.02.2016 22:45
uwielbiam takie domowe
Renataj 17.02.2016 21:17
Pysznie się prezentują:)
pestka 17.02.2016 18:16
domowe najlepsze
Czarnula666 17.02.2016 17:58
Mniam! Zjadłabym jednego ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat