Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Hamburger

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety wołowe

mięso mielone wołowe 500 g
bułka czerstwa 1 szt
mleko 0,5 szkl
cebula 1 mała
czosnek 2 ząbki
jajko
sól
pieprz

Pozostałe składniki

bułka do hamburgerów 4 szt
sałata 4 liście
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 4 plasterki
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Hamburger

Bułkę moczymy w mleku, następnie dokładnie wyciskamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa dajemy wszystkie składniki i razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotleciki, smażymy na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Po odwróceniu kotleta na drugą stronę, układamy na nim ser, by się roztopił.
Bułeczki kroimy na pół i wkładamy do piekarnika aby się podgrzały.
Na podgrzaną dolną bułeczkę kładziemy sałatę, kotleta z serem, pomidor, ogórek, cebulę, ketchup i górną bułeczkę.
Gotowe hamburgery podajemy gościom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.03.2016 13:48
bardzo dobry
gregor# 19.02.2016 19:38
Najlepsze domowe
Ela427 18.02.2016 22:05
aż ślinka cieknie mniam
Habibi 18.02.2016 11:02
domowe bardzo lubię :)
Janina 18.02.2016 07:43
Pyszności;))
Iwusia 17.02.2016 22:45
uwielbiam takie domowe
Renataj 17.02.2016 21:17
Pysznie się prezentują:)
pestka 17.02.2016 18:16
domowe najlepsze
Czarnula666 17.02.2016 17:58
Mniam! Zjadłabym jednego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak