Domowy Hamburger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki pełnoziarniste

    2
  • mięso mielone wołowe

    400 gram
  • cebula

    pół
  • jajko

    1
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sałata lodowa

    2 listki
  • ogórek kiszony

    1
  • pomidor

    1
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, pół cebuli pokrojonej w kosteczkę drobną doprawiamy solą i pieprzem i formujemy kotlety.
2. Kotlety smażymy po około 10 minut z każdej strony.
3. Bułki rozcinamy i kładziemy na chwilę na patelni grillowej..
4.Na dolnej połówce bułki smarujemy majonez i musztardę ,kładziemy plaster sałaty, kotlecika , kilka plastrów ogórka, pomidorka, polewamy ketchupem przykrywamy drugą połówką bułki i zajadamy,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 12.04.2016 07:00
nie ma to jak domowe
paula191919 23.02.2016 10:33
pyszne są domowe ;p
Habibi 22.09.2015 09:20
Wiadomo, że domowe zawsze zdrowsze od kupnych :)
Motorek 22.09.2015 08:50
pyszny chamburger
Maridka19 22.09.2015 08:04
Pyszny bardzo
Łukasz15 21.09.2015 21:46
Bardzo dobry
Jumper123 21.09.2015 21:04
tak majonez i ketchup
MarcinGotuje.pl 21.09.2015 20:41
majonez, keczup,... ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat