Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Hamburger
Dobór sosu, bułki czy dodatków dowolny. Ja np. wybrałam pyszne bułki z piekarni, pszenne i z dynią.
1.Cebulę drobno pokroić
2.Mięso (antrykot) przyprawić solą i pieprzem, dodać musztardę (dijon), ocet winny i cebulkę.
3.Dokładnie wymieszać mięso, pougniatać.
4.Z mięsa formujemy hamburgery o grubości 1,5 centymetra.
5.Na rozgrzanych dwóch łyżkach oleju, smażymy hamburgery po 3 minuty z każdej strony.
6.Przekładamy na rozgrzaną patelnię grillowaną i smażymy jeszcze po 1 minucie z każdej strony.
7. Bułki (np. bułka pszenna lub z ziarnami) przekroić i podgrzać w piekarniku 2 minuty, 200 stopni z termo obiegiem.
Propozycja sosu :
- jogurt grecki 2 łyżki
- keczup 3 łyżeczki
- musztarda 2 łyżeczki
- przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżeczka
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO:)!