Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy grillowany burger wołowy z serem kozim i karmelizowaną czerwoną cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na pyszne domowe burgery, ale w innym wydaniu niż zazwyczaj, bo z dodatkiem koziego sera i karmelizowanej cebulki. Polecam!

Składniki:

Składniki:

bułki maślane z sezamem 4 szt.
mięso mielone 500 g
cebula czerwona 2 szt.
ogórek małosolny 1 szt.
pomidor malinowy 1 szt.
sos śmietanowo-czosnkowy 100 ml
napój typu cola 100 ml
miód 2 duża łyż.
Papryka słodka mielona Prymat 1 duża łyż.
ząbki czosnku 2 szt.
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 0.5 duża łyż.
olej 0.5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy grillowany burger wołowy z serem kozim i karmelizowaną czerwoną cebulą

Robimy marynatę z coli, kerchupu, czosnku, pieprzu cytrynowego, słodkiej papryki i oleju. Z mięsa mielonego formujemy kotlety i grillujemy kilka minut na mocnym ogniu z dodatkiem marynaty, polecając od czasu do czasu.

Pod koniec grillowania kładziemy plasterek sera koziego.
Układamy warstwowo składniki. Bułka, kotlet, ser kozi, cebulka karmelizowana, pomidor plaster, ogórek małosolny, sos i góra bułki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak