Domowy grillowany burger wołowy z serem kozim i karmelizowaną czerwoną cebulą

Domowy grillowany burger wołowy z serem kozim i karmelizowaną czerwoną cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przepis na pyszne domowe burgery, ale w innym wydaniu niż zazwyczaj, bo z dodatkiem koziego sera i karmelizowanej cebulki. Polecam!

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • bułki maślane z sezamem

    4 szt.
  • mięso mielone

    500 g
  • czerwona cebula

    2 szt.
  • ogórek małosolny

    1 szt.
  • pomidor malinowy

    1 szt.
  • sos śmietanowo-czosnkowy

    100 ml
  • napój typu cola

    100 ml
  • miód

    2 duża łyż.
  • papryka słodka

    1 duża łyż.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • pieprz cytrynowy

    0.5 duża łyż.
  • olej

    0.5 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy marynatę z coli, kerchupu, czosnku, pieprzu cytrynowego, słodkiej papryki i oleju. Z mięsa mielonego formujemy kotlety i grillujemy kilka minut na mocnym ogniu z dodatkiem marynaty, polecając od czasu do czasu.

Pod koniec grillowania kładziemy plasterek sera koziego.
Układamy warstwowo składniki. Bułka, kotlet, ser kozi, cebulka karmelizowana, pomidor plaster, ogórek małosolny, sos i góra bułki.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat