Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cukier waniliowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 300 gram
laska wanilii 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cukier waniliowy

Laskę wanilii przecinam na pół, zeskrobuję nasionka, dorzucam do cukru.
Pustą laskę wanilii przecinam na mniejsze kawałki i dorzucam również do cukru.
Wszystko dokładnie mieszam.
Przekładam do szczelnie zamkniętego pojemnika.
Co jakiś czas wstrząsam stoikiem.
Po 1-2 tygodniach cukier jest już gotowy do użycia.
Po tym czasie przekładam do blendera i mielę wszystko na drobny pył.
Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 29.12.2014 21:49
czas spróbować
Kamyczek 17.12.2014 10:31
rowniez robie cukier waniliowy
gosia56 17.11.2014 08:51
super też robię taki domowy ale jeszcze nigdy nie mieliłam dzięki ;)
Róża1 16.11.2014 23:38
najlepszy domowy , naturalny , bez składników chemicznych :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak