Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy chleb z otrębami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
mąka żytnia 0,5 kg
otręby pszenne 0,5 szklanki
siemię lniane 1/3 szklanki
pestki dyni 1/3 szklanki
pestki słonecznika 1/3 szklanki
cukier 0,5 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
woda gazowana 2 1/4 szklanki
zakwas do chleba

Przepis i sposób przygotowania na: domowy chleb z otrębami

Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie ciasto przekładać do foremek posmarowanych tłuszczem i wysypanych otrębami. Część ciasta odebrać na kolejny zakwas do lodówki. Ciasto w foremkach pozostawić w ciepłym miejscu na kilka godzin. Piec 1 godzinę i 15 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni Celsjusza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 20.07.2015 21:14
Coś dla mnie! Zabieram przepis i niedługo wypróbuje ;)
Franciszek 20.07.2015 14:22
Pycha chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak