Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chleb

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
drożdże 15 g
cukier 1 czubata lyzeczka
mąka pszenna typ 550 2,5 szklanki
mąka kukurydziana 0,5 szklanki
masło 20 g
sól 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb

Cukier i drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy rozpuszczone masło, mieszamy. Wlewamy do mąki pszennej, wsypujemy mąkę kukurydzianą, dodajemy sól. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około godzinę. Potem ponownie zagniatamy, wkładamy do małej formy i odstawiamy znów pod przykryciem na około 30 minut. pieczemy w 190 stopniach około 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.07.2015 08:18
domowy najlepszy
fotoviderek 16.12.2014 22:57
Super chlebek :)
adelajda 16.12.2014 17:33
Najlepszy jest domowy :))
gosia56 16.12.2014 16:33
domowy najlepszy ale ja wolę jednak kupić
jola91 16.12.2014 13:48
Wygląda rewelacyjnie
agnieszka214 16.12.2014 13:24
bardzo apetycznie ładnie wyrósł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak