Domowy Chickenburger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • jajko

  • mąka pszenna

  • mąka kukurydziana

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • chili Prymat

  • kapusta pekińska

  • bułka do hamburgerów

  • ogórek konserwowy Smak

  • pomidor

  • cebula

  • ketchup pikantny

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż, a następnie na pół - wyjdzie nam cztery kawałki chicken burgerowego mięsa. Do miseczki wbijamy jajko,dodajemy pryprawy i lyzke oleju,miksujemy.
Do drugiej miseczki dodajemy make kukurydziana z maka pszenna razem z przyprawami.Kurczaka obtaczamy w mące,jajku i znowu obtaczamy w mące.(najlepiej energicznie potrząsając w zamkniętym naczyniu) Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron. Bułki do hamburgerów przekrawamy i podpiekamy od wewnętrznej strony na patelni teflonowej, następnie bułkę polewamy ketchupem, układamy upieczonego kurczaka, posypujemy posiekaną salata lub kapustą pekińską, układamy plastry ogórka konserwowego,pomidora,cebule(drobna pokrojona i zalana wrzatkiem) całość polewamy ponownie ketchupem i majonezem, przykrywamy drugą połową buki. Podajemy na gorąco. Smacznego
Kasiaaaaa
Dodatki wg uznania :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 07.11.2014 08:05
domowy najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat