Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Chickenburger

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
jajko
mąka pszenna
mąka kukurydziana
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
chili Prymat
kapusta pekińska
bułka do hamburgerów
ogórek konserwowy Smak
pomidor
cebula
ketchup pikantny
majonez

Porada

Dodatki wg uznania :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Chickenburger

Filet z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż, a następnie na pół - wyjdzie nam cztery kawałki chicken burgerowego mięsa. Do miseczki wbijamy jajko,dodajemy pryprawy i lyzke oleju,miksujemy.
Do drugiej miseczki dodajemy make kukurydziana z maka pszenna razem z przyprawami.Kurczaka obtaczamy w mące,jajku i znowu obtaczamy w mące.(najlepiej energicznie potrząsając w zamkniętym naczyniu) Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron. Bułki do hamburgerów przekrawamy i podpiekamy od wewnętrznej strony na patelni teflonowej, następnie bułkę polewamy ketchupem, układamy upieczonego kurczaka, posypujemy posiekaną salata lub kapustą pekińską, układamy plastry ogórka konserwowego,pomidora,cebule(drobna pokrojona i zalana wrzatkiem) całość polewamy ponownie ketchupem i majonezem, przykrywamy drugą połową buki. Podajemy na gorąco. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.11.2014 08:05
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak