Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Chicken burger

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
majonez 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
mix sałat 1/4 opakowania
ketchup pikantny
pomidor 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
bułka do hamburgerów 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Chicken burger

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka rozbić, przekroić na połówki. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej i usmażyć.
Krok 1 - Domowy Chicken burger foto
2
Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą i przyprawami.

Krok 2 - Domowy Chicken burger foto
3
Bułki przekroić na połówki i podgrzać w piekarniku. Na dolną część nałożyć trochę sałaty, polać ketchupem.
Krok 3 - Domowy Chicken burger foto
4
Nałożyć usmażony filet.

Krok 4 - Domowy Chicken burger foto
5
Na to położyć plastry pomidora, ogórka i czerwonej cebulki.
Krok 5 - Domowy Chicken burger foto
6
Polać sosem musztardowym.
Krok 6 - Domowy Chicken burger foto
7
Przykryć sałatką.
Krok 7 - Domowy Chicken burger foto
8
Zamknąć górną częścią bułki i podawać.
Krok 8 - Domowy Chicken burger foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 25.01.2016 13:59
Bardzo apetyczny
mikrusiak 27.12.2015 13:53
ja też :) najlepiej samemu w domu robić "fast foody"...:)
RenataZ-et 26.12.2015 14:31
uwielbiam takie jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak