Domowy Chicken Burger

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • jajko

    1
  • bułka tarta

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • bułk

    4 szt
  • kapusta pekińska

  • ogórek konserwowy

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy Chicken Burger foto
Filet z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż, a następnie na pół - wyjdzie nam cztery kawałki Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz paprykę słodką - do drugiej miseczki dodajemy bułkę tartą i panierujemy kurczaka, smażymy go na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 2 - Domowy Chicken Burger foto
Bułki do hamburgerów przekrawamy i podpiekamy od wewnętrznej strony na patelni, a następnie bułkę polewamy ketchupem, układamy upieczonego kurczaczka, posypujemy posiekaną kapustą pekińską, układamy po dwa plastry ogórka konserwowego, całość polewamy ponownie ketchupem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i przykrywamy drugą połową buki.
Krok 3 - Domowy Chicken Burger foto
Podajemy na gorąco - można podgrzać w mikrofalówce. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 25.07.2013 20:48
domowe najlepsze!:))
LoLa 04.03.2013 06:56
domowe najlepsze!!!
Rafał10 19.09.2012 09:25
pyyyycha ! palce lizać, uwielbiam !
Kasnaj 28.08.2012 16:38
domowe muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat