Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Chicken Burger

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
bułk 4 szt
kapusta pekińska
ogórek konserwowy
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Chicken Burger

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka myjemy i przekrawamy wzdłuż, a następnie na pół - wyjdzie nam cztery kawałki Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz paprykę słodką - do drugiej miseczki dodajemy bułkę tartą i panierujemy kurczaka, smażymy go na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 1 - Domowy Chicken Burger foto
2
Bułki do hamburgerów przekrawamy i podpiekamy od wewnętrznej strony na patelni, a następnie bułkę polewamy ketchupem, układamy upieczonego kurczaczka, posypujemy posiekaną kapustą pekińską, układamy po dwa plastry ogórka konserwowego, całość polewamy ponownie ketchupem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i przykrywamy drugą połową buki.
Krok 2 - Domowy Chicken Burger foto
3
Podajemy na gorąco - można podgrzać w mikrofalówce. Smacznego
Krok 3 - Domowy Chicken Burger foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 25.07.2013 20:48
domowe najlepsze!:))
LoLa 04.03.2013 06:56
domowe najlepsze!!!
Rafał10 19.09.2012 09:25
pyyyycha ! palce lizać, uwielbiam !
Kasnaj 28.08.2012 16:38
domowe muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak