Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Cheeseburger

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
boczek parzony 8 plastrów
ser cheddar 4 plastry
bułka do hamburgerów 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórki kiszone 1-2 sztuki
mięta liście 4 sztuki
cebula
ząbek czosnku
ketchup pikantny 2 łyżki
ocet jabłkowy 1/4 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Cheeseburger

1. Cebule i czosnek obrać. Cebulę drobno posiekać, a czosnek rozgnieść.
2. Pomidor i ogórek pokroić w plastry.
3. Liście sałaty wypłukać i osuszyć.
4. W misce wymieszać cebulę, czosnek, ketchup, cukier i ocet. Dodać mięso i dokładnie wyrobić.
5. Uformować 4 burgery i usmażyć na patelni na rumiano.
6. Po odwróceniu na drugą stronę na każdym kotlecie położyć plaster sera i smażyć, aż się roztopi.
7. W między czasie boczek podsmażyć na patelni na chrupko, a bułki przekroić.
8. Na dolnej połowie bułek układać kolejno sałatę, usmażone burgery, plasterki korniszona i pomidora i boczek. Polać ketchupem, przykryć drugą połową bułki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.02.2015 12:56
apetycznie wygląda
Ankha 10.02.2015 21:14
Idzie zgłodnieć od samego patrzenia:)
Mama niejadka 10.02.2015 16:41
Domowy jest najlepszy :)
Wacław 10.02.2015 10:56
bogata przekąska ;-)
tytka 10.02.2015 10:21
pyszny !!!!
w mojej kuchni 10.02.2015 09:34
taki domowy najlepszy
Wafelek2601 10.02.2015 09:24
Super, z boczusiem...
dollce 10.02.2015 08:49
Apetyczny :)
R'n'G Kitchen 10.02.2015 08:21
Przepyszne!
erym 10.02.2015 00:15
tylko wcinac, domowe najlesze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak