Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cebularz z sosem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka 200 gram
żółtko jajek 1 szt
sól 1 szczypta
olej 3 łyżki
mleko 5 łyżek
woda gazowana 5 łyżek

farsz

cebula 5 szt
masło do smażenia
mak 3 łyżki

Sos

czosnek marynowany 3 szt
majonez 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cebularz z sosem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w piórka
Krok 1 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
2
podsmażamy na patelni aż się lekko zeszkli
Krok 2 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
3
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i wygniatamy ciasto, formujemy małe kulki z których zrobimy placuszki
Krok 3 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
4
Rozwałkowujemy na placuszki i układamy na blasze podsypanej mąką
Krok 4 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
5
na każdy placek nakładamy cebulkę i posypujemy makiem
Krok 5 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
6
Wszystkie składniki na sos wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę
Krok 6 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
7
cebularze pieczemy w piekarniku 15 min w temperaturze 200C
Krok 7 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto
8
Gotowe cebularze podajemy z wcześniej przygotowanym sosem

Życzymy Smacznego !!!
Krok 8 - Domowy cebularz z sosem czosnkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 30.05.2015 18:49
świetny przepis na cebularze ;) pycha !
Gracer 30.05.2015 11:44
zaprezentowały się apetycznie
Krystyna32 30.05.2015 10:46
bardzo apetyczne
Konczi 30.05.2015 10:23
te cebularze muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak