Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 500 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
cukier 1 łyżka
laska wanilii 1/3 sztuki
cukier waniliowy domowy 1 łyżka

Porada

do gotującego się mleka można dodać łyżkę masła,ja pominęłam ten składnik

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

Kroki postępowania

1
w 150ml mleka wymieszać wnętrze laski wanilii z domowym cukrem waniliowym,mąką ziemniaczaną i 1 żółtkiem
Krok 1 - Domowy budyń waniliowy foto
2
resztę mleka zagotować ze zwykłym cukrem
Krok 2 - Domowy budyń waniliowy foto
3
jak mleko zacznie wrzeć wlać mieszankę z mąką
Krok 3 - Domowy budyń waniliowy foto
4
cały czas mieszając gotować aż masa zgęstnieje
przelać do pucharków
Krok 4 - Domowy budyń waniliowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 11.06.2015 15:00
taki domowy jest o wiele lepszy niż z paczki :) super!
irenka 09.06.2015 20:08
przepyszny bo domowy
Mama niejadka 09.06.2015 18:19
Domowy najlepszy
dom-agi 09.06.2015 16:03
Domowy=najlepszy!
patryska76 09.06.2015 14:02
Uwielbiam budynie waniliowe, zwłaszcza te domowe!
Kluska_87 09.06.2015 13:55
Nigdy takiego nie jadłam :)
olkaaa 09.06.2015 13:40
bardzo fajny
Franciszek 09.06.2015 12:00
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak