Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 4 łyżeczki
masło 1 łyżka
cukier waniliowy 1 opak
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń waniliowy

Więcej niż połowę mleka zagotować z cukrem, masłem i wanilią. Pozostałym zimnym mlekiem rozprowadzić na jednolitą zawiesinę mąkę ziemniaczaną. Na wrzące mleko wlać zawiesinę, ciągle mieszając podgrzewać aż zgęstnieje i zagotuje się. Gorący budyń wylać do salaterki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 29.03.2011 08:08
Nie ma to jak domowy budyń!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak