Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszny zdrowy budyń idealny na śniadanie, kolację.

Składniki:

mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
miód 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
owoce 1 sztuk

Porada

Podawać na ciepło z np. owocami, migdałami, rodzynkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń czekoladowy

Pół szklanki mleka na średnim ogniu zagotować z masłem i miodem. Mleko na kuchence trzeba pilnować, bo szybko się przypala. Pozostałe mleko miksować z żółtkiem, mąką ziemniaczaną, mąką pszenną oraz kakao. Do gotującego mleka powoli wlewać przygotowaną mieszankę i cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia. Ściągnąć z kuchenki, mieszać przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak