Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy budyń czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl.
jajko
cukier 4 łyżki
masło 1 łyżka
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy budyń czekoladowy

w naczyniu rozkłócić jajko z cukrem podobnie jak na kogel mogel dodać kakao,mąkę ziemniaczaną i 1/2 szklanki mleka całość dokładnie połączyć aby powstała jednolita masa,pozostałe mleko wlać do rondelka dodać masło i zagotować wlać rozrobione składniki i ugotować budyń,po zagotowaniu się wylać do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.05.2014 07:26
bardzo lubię
Mysiunia 07.02.2013 21:17
według mnie to budyń kakaowy - nie czekoladowy, ale smaczny - domowy najlepszy
Zdzisław 07.02.2013 20:41
lubię domowy na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak